Elle Seyreltme
Elmalarda çiçek ve meyve oluşumu hüzmeler şeklindedir. Her hüzmede 5 çiçek vardır. Uygun şartlarda bu 5 çiçeğin 5'i de meyveye dönüşebilir. Elle seyreltmede normal şartlarda bir hüzmedeki 5 meyvenin ortada bulunan "Kral Meyve" dışındakilerin hepsi koparılır. Ancak çok kuvvetli vegetatif gelişme göstermesi şartıyla "Starking Delicious, Golden Delicious vb. elmalarda hüzmede bir yerine iki meyvede bırakılabilir. Halen en çok kullanılan ve en bodur anaç niteliğindeki M 9 anacı üzerine aşılı Starking Delicious, Golden Delicious ve Granny Smith gibi çeşitlerden oluşmuş çok bodur ağaçlarda seyreltmenin dozunu biraz daha arttırmak gerekir. Bu durumdaki bahçelerde gelişme verim ilişkisi etkili olup, bir meyveye 40 yaprak düşecek şekilde aradaki bazı hüzmedeki meyvelerin tamamı seyreltilebilir. Aynı durum MM 106 gibi orta kuvvette gelişen anaç üzerine aşılı Starkrimson Delicious, Starkspur Golden Delicious, Granny Smith Supur vb. yarı bodur (Spurtipi) gelişen çeşitler içinde geçerlidir.
Elle seyreltmede erken devrede ve çiçeklerin dökülmesinden 10-15 gün sonra yapılmalıdır.